LEUVEN

Een cacaoboer in West-Afrika werkt een hele dag voor 67 cent. Deze prof aan de KU Leuven werkte voor één keer ook voor 67 cent… En daar waren de studenten niet op voorbereid .

De KU Leuven zette de Week van de Fair Trade dus spectaculair in… Maar er wordt nog meer georganiseerd op de campus: een fair studentenwelkom en de filmvoorstelling ‘Demain’. Meer info vind je hier.

GENT

De Universiteit van Gent organiseert van 8 tot 12 oktober een FAIR TRADE – DUURZAAMHEIDsweek. En daar valt heel wat te beleven: op de Ecomarkt op 9 oktober geniet je van proevertjes, workshops & demonstraties. Je kan er ook vintage shoppen, en je lege chocopot omruilen voor een fair exemplaar!

Voor wie altijd al wilde weten welk verhaal er schuilt achter de kleurrijke repen van Tony’s Chocolonely, is de documentaire Tony een aanrader! Meer info over alle activiteiten vind je op deze link.

HASSELT

Ook UHasselt doet mee met de Week van de Fair Trade! Op campus Diepenbeek wordt er heel wat georganiseerd, zoals een Crazy Banana Photo Booth op maandag, een panelgesprek over duurzaam ondernemen op dinsdag, movienight op woensdag met ‘Demain’, en een Fair Trade ontbijt op donderdag! Meer info over alle activiteiten vind je hier. 

ANTWERPEN

Tijdens de Week van de Fair Trade zet de universiteit haar deuren open voor een (h)eerlijk ontbijt. Verschillende studentenverenigingen trekken mee aan de (winkel)kar. Zo kan je naar een ontbijt op de komida stadscampus op 9 oktober, en op het komida food festival op 10 oktober. Meer info en een inschrijvingsformulier vind je hier.