Spannende chocoladetruffels

Ingrediënten:

  • 50 ml slagroom
  • 40 ml Fairtrade espresso
  • 30 g roomboter
  • 20 ml koffielikeur
  • 175 g pure Fairtrade chocolade, fijngehakt
  • 2 el cacaopoeder
  • Optioneel: mespunt kaneelpoeder

Bereiding:

Verwarm de slagroom, espresso, boter en koffielikeur in een steelpan tot de boter gesmolten is. Neem de pan van het vuur en laat de chocolade al roerend met een garde in het warme mengsel smelten.

Schep het mengsel met een spatel in een diep bord. Dek af met huishoudfolie, en laat de chocoalde ongeveer 4 uur in de koelkast opstijven.

Strooi de cacao op een bord. Schep met een kleine lepel kleine bergjes uit de chocoalde en rol ze door de cacao. Serveer de truffels bi jeen kopje sterke espresso of thee.

Dit recept is verschenen in Eerlijk Eten – 80 makkelijke recepten met Fairtrade ingrediënten. Foto: Saskia van Osnabrugge