Smeuïge chocolademoelleux
Ingrediënten voor 4 personen:
- 125 g boter in stukjes, en extra voor de bakvormpjes
- 150 g fijne suiker, en extra voor de bakvormpjes
- 125 g pure Fairtrade chocolade
- 3 grote eieren
- 35 g bloem
Bereiding:
Verwarm de oven op 220°C. Zet 4 kleine soufflé- of gratinvormpjes (inhoud: 100 of 150 ml) klaar. Vet ze in met boter en bestrijk met een beetje suiker.
Breng water aan de kook, plaats er een hittebestendige schaal over en smelt de chocolade en boter au bain marie. Meng goed.
Klop de eieren en het suiker tot schuim en voeg de bloem toe. Verdeel er het boter-chocolademengsel door en verdeel over de vormpjes.
Bak 10 tot 12 minuten in een zeer hete oven, laat de soufflés bakken tot ze nog zacht zijn vanbinnen. Haal uit de oven en serveer onmiddelijk.
Tip: Voor extra smulplezier kan je deze moelleux serveren met slagroom.