Recept van Helen Verhelst: neem een kijkje op haar https://www.instagram.com/helenvrh/?hl=nlInstagram-profiel voor meer gerechtjes!

Ingrediënten:

  • 4 eieren
  • 400 g mascarpone
  • 50 g kokosbloesemsuiker
  • 75 g amandelmeel (kan ook kokosmeel)
  • 200 g Fairtrade chocolade (puur of melk)

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Hak de chocolade grof of gebruik een vijzel en plastic zakje (diepvrieszakje) om alles kapot te ‘slaan’.

Meng de eieren in een grote kom met de kokosbloesemsuiker. Meng er het amandelmeel onder.

Klop de mascarpone los en luchtig. En meng dit onder het ei-suiker-meel beslag.

Voeg hier de grof gehakte/geklopte chocolade aan toe.

Leg bakpapier in een ovenvaste schaal en giet er het beslag in.

Zet de cake een 35-tal minuten in de oven. Laat afkoelen.

Serveer met vers fruit, en eventueel met een beetje yoghurt voor een lekker dessert als ontbijt!