Fairtrade op je school, organisatie of bedrijf

Waarom Fairtrade goed is voor jouw bedrijf, organisatie, of school? Het betekent dat je producenten in het Zuiden die jouw favoriete producten telen, een duwtje in de rug kan geven – hoe klein of groot je organisatie ook is.

Het betekent ook dat je een organisatie wordt die verandering omarmt én eerlijke handel hoog in het vaandel draagt. Meer dan 75% van de Belgische consumenten herkent het Fairtrade logo, en 9/10 vindt het bovendien een betrouwbaar label. De producten met het Fairtrade label versterken dus de reputatie van jouw zaak, school, bedrijf of organisatie.

Een overzicht van alle Fairtrade producten die je kan inzetten vind je in onze nieuwe Fairtrade Foodservice Catalogus ‘TASTE!’! Vind je niet wat je zoekt, of wil je graag in contact komen met één van onze medewerkers? Mail dan gerust naar barbara@fairtradebelgium.be.

School- of bedrijfsrestaurant

Een groot aantal Fairtrade producten, zoals quinoa, fruit, suiker, cacao, noten, specerijen en koffie, kunnen dagelijks of op regelmatige basis verwerkt worden in maaltijden. De grootste cateringbedrijven hebben een Fairtrade aanbod voor collectieve maaltijden: Sodexo, Aramark, Compass, ISS, … En ook wanneer je met een eigen keuken werkt, zijn er samenwerkingen mogelijk.

Automaten

Biedt jouw bedrijf koffie, thee en snacks aan? Of het nu via automaten is of via je coffee corner, er zijn eerlijke oplossingen.

Een gouden tip: betrek enkele collega’s bij de selectie van koffie, thee en snacks. Zo win je bondgenoten die jouw eerlijke inzet mee helpen ondersteunen. Wat dacht je van een bllind coffee tasting als groepsactiviteit?

De meeste koffiemerken hebben een Fairtrade gamma. Als je je leverancier niet terugvindt in onze catalogus, geef hem dan zeker een seintje! Als hij Fairtrade koffie wilt aanbieden, kan hij ons steeds contacteren (matilde@fairtradebelgium.be).

De meeste exploitanten van verkoopautomaten hebben een Fairtrade aanbod. Indien jouw leverancier geen Fairtrade producten aanbiedt, vindt ook hij meer informatie in onze catalogus.

Beroepskledij

Werknemers en studenten die Fairtrade werkkledij dragen, mogen er trots op zijn! Gespecialiseerde leveranciers kleden verschillende bedrijven in Fairtrade katoen, zelfs voor beschermingskledij. Raadpleeg de leverancierlijst in onze TASTE! catalogus. We kunnen je ook in contact brengen met gesprekspartners die aan specifieke technische of logistieke vereisten kunnen beantwoorden.

Evenementen/Geschenken

  • Maaltijden: Werk met een duurzame traiteur om je feesttafel met Fairtrade producten te vullen, of vraag aan je vertrouwde huisleverancier of cateringbedrijf of ze een Fairtrade aanbod hebben.
  • Drank: Voor alle alcoholische en niet-alcoholische dranken is er een Fairtrade alternatief: Fairtrade fruitsappen, frisdranken, bieren, wijnen en rum…
  • Decoratie en geschenken: Trek je duurzame reflex door bij elk moment: een kerstcadeau voor je werknemers, Sinterklaaschocolade, paaseitjes, relatiegeschenken, geboortegeschenken… Ook Fairtrade rozen zijn een feestelijk cadeau!

Horeca/handel

Maak van jouw zaak het uithangbord voor jouw duurzaam engagement. Tientallen soorten koffie en chocolade, maar ook fruit, thee, vruchtensap, suiker en koekjes zijn eerlijk verkrijgbaar.