Fairtrade Chocolate Break
Dit jaar geven we extra aandacht aan cacaoproducenten… Want te veel cacaoproducenten, bijvoorbeeld in West-Afrika, kunnen nauwelijks de eindjes aan elkaar knopen. Hoe dat komt? De prijs voor cacao staat onder druk, en ze kampen met grote uitdagingen zoals klimaatsverandering.
Bij Fairtrade willen we ervoor zorgen dat chocolade nog lang (h)eerlijk blijft. Dit jaar zetten we de problematiek rond cacao dus hoog op de agenda…
Daarom werd World Fair Trade Day op 12 mei één groot chocoladefeest: samen met jullie maakten we van Fairtrade cacao de ster van het tienuurtje, dessert of vieruurtje. Niet alleen omdat het lekker is, maar ook omdat we zo producenten in het Zuiden een duwtje in de rug geven.
We nodigden bedrijven, organisaties en universiteiten uit om tussen 7 en 12 mei samen hun favoriete chocoladedessert te maken, en er een feestelijk moment van te maken. We verzamelden de inzendingen met de hashtag #FairtradeChocolateBreak. Hoe die break er precies uitzag? Dat zie je hieronder 😉
Onder andere Universiteit Gent, Klingele, Clarysse, Java Coffee, Solucious, Carrefour Belgium en Provincie Oost-Vlaanderen smulden van chocola. En ook op de kantoren van Fairtrade Belgium vierden we de #FairtradeChocolatebreak!